Винарија Маурер

Винарија Маурер се налази у Суботичкој пешчари, источно од језêра Палић и Лудаш. Виноград се окопава на класичан начин, ручно или уз помоћ коња, а вина зрију на природан начин, природном ферментацијом уз помоћ дивљих квасаца.

Укус вина Винарије Маурер одређује тероар - укуси и мириси цвећа и трава које расту у винограду. Уз много рада и љубави овде настају врхунска вина. Вина ове винарије су побрала многе награде.

Садашњи власници су четврта генерација чувене породице винара. Стога се овде могу пронаћи старе сорте вина које су уједно и аутохтоне.

Дегустације вина се могу организовати у аутентичном винском подруму укопаном у жути песак (Сарајевска 16) или у подруму старе сецесијске куће у Хајдукову (од лета 2014.).

Како стићи

Када се из правца Суботице и Палића уђе у село Хадуково, након једног километра може се уочити путоказ ка Визиторском центру. Ту треба скренути десно у Првомајску улицу а затим у прву улицу десно. То је Сарајевска улица, број 16 и подрум се налазе са леве стране. Други подрум се налази на путу до каштела Ингуш а до њега се стиже када се у центру Хајдукова скрене лево у улицу Омладинских бригада. Када се пређе пруга, вински подрум се налази са леве стране пута.

Посете

0д 10:00 до 18:00; Најава се препоручује!

Вина

Сремска зеленика, кадарка, меденац, кевединка, сланкаменка и др.

Препорука

Сремска зеленика Винарије Маурер је миришљаво, амоматично, елегенатно бело вино лепих киселина, има укус зелене јабуке и виноградарске брескве.

Дегустација 6 до 10 врста вина

Минималан и максималан број посетилаца 10-20

Address: 
Сарајевска 16, Хајдуково
Working hours: 
0д 10:00 до 18:00; Најава се препоручује!

Локација