Вински двор

Вински двор је винарија, вински подрум, ресторан и смештајни објекат окружен великим виноградом. Винским туризмом овде су почели да се баве пре више од 10 година, у томе су били први што их чини јединственим у Србији.

У Винском двору се дуги низ година узгаја грожђе, а вино производи на традиционалан начин. Почетком КсКсИ века винарија је опремљена модерним машинама што уз квалитетне сорте грожђа гарантује висок квалитет вина. Ова вина имају географски заштићено порекло и освајала су значајне награде. Гаји се десет сорти грожђа од којих су чак четири сорте аутохтоне.

Дегустација вина се, уз светлост свећа, организује у рустичном засвођеном винском подруму. Уз сиреве, маслине и свеже јабуке дегустира се девет врста вина.

Велики избор специјалитета мађарске кухиње се налази у понуди ресторана што допуњује доживљај посетилаца и дуго остаје у памћењу.

Како стићи

На уласку у Хајдуково из правца Суботице и Палића, а неколико стотина метара од аутопута, са леве стране пута налази се капија, улаз у Вински двор.

Посете

Када је ресторан отворен; Најава се препоручује!

Вина

Шардоне, ризлинг, совињон, черсеги фисереш, иршаи оливер, бургундац, мерлот, портогизер, франковка и др.

Препорука

Дон Оливер је стоно бело аперитивно вино настало комбинацијом сорти грожђа дон оливер и черсеги фисереш. То је ауторско вино власника винарије Вински двор. Оно има снажну воћну арому, благо је кисело а најбоље га је пити младо.

Дегустација девет врста вина

Минималан и максималан број посетилаца максимално 50-так

Address: 
Хоргошки пут 221, Палић

Локација