Вински салаш Чувардић

Вински салаш Чувардић се налази на салашу у старом породичном винограду. Осим пударске куће, ту се налази стари вински подрум из 1928. године као и нови вински подрум. Садашњи власници су трећа генерација винара што сведочи о знају и љубави којима се овде прави вино. Овде је реч је о раскошној винској карти старих аутохтоних и новијих сорти вина. Вина Чувардић су побрала бројне медаље и награде.

За незабораван доживљај, осим квалитетног вина, важни су и леп амбијент и добри домаћини – у чему овај салаш не оскудева. Дегустације се организују у рустичној пударској кући или у башти. За најављене групе се организује дегустација вина и припремају се специјалитети старе домаће кухиње, а по договору госте забавља тамбурашки оркестар. Посетиоцима који желе да осете дух правог салаша нуди се преноћиште у старој салашарској кућици где је до најситнијих детаља сачуван аутентичан ентеријер.

Како стићи

На изласку из Суботице у правцу граничног прелаза Келебија, после пруге на удаљености од око 2 км налази се салаш Чувардић. Са леве стране пута налази се бела пударска кућа са украсним гроздом и буретом од кованог грожђа и виноградом у позадини. То је Вински салаш Чувардић.

Посете

Искључиво по договору и на заказивање!

Вина
Бувије, кевидинка, шардоне, черсеги фисереш, кадарка, мерло, каберне совињон

Препорука

Бувије је лепо благо вино пријатних цветних аромама и умерених киселина. Пије се расхлађено на 9 степени уз бела меса и рибу.

Дегустација 3 бела и два црвена или по договору

Минималан и максималан број посетилаца: 15-40 (лети до 60)

Address: 
Едварда Кардеља 139, Келебија
Working hours: 
Искључиво по договору и на заказивање!

Локација